Findmy lanserer E-bjelle Model 2 RØD

Findmy lanserer E-bjella Model2 Rød, til beitesesongen 2023. E-bjella Model2 har vært en suksess og er tatt i bruk både i Norge og flere land i verden. Rødbjella bruker IoT-nettverk for å sende meldinger mellom dyret og bonden.
Oppdatert for ett år siden
Ku med rød e-bjelle

TOVEIS KOMMUNIKASJON
Med Model2 Rød har du nå mulighet til kommunisere med e-bjella på utmarksbeite. Du kan når som helst endre meldingsplan, geogjerder eller andre oppdateringer fra din mobil eller PC. Eller rett og slett spørre E-bjella, hvor er du er nå?

BRUKER SATELITT, NÅR DEN KOMMER UTENFOR MOBILNETTET
Model2 Rød bruker IoT-nettet til sende meldinger om dyrets posisjon. Når dyret kommer utenfor dekning, hopper Rødbjella automatisk over på satellitt-nettet for å kommunisere.

LAVERE MELDINGSKOSTNADER
Ved bruk av IoT-nettet vil den årlige kostnaden være langt lavere enn ved bruk av kun satellitt.

SØK OPP E-BJELLA I TERRENGET VIA IoT-NETTET
Med bruk av mobil er det mulig å søke opp E-bjella i terrenget. Dette er spesielt nyttig når man går på en alarm, ved tilsyn og sanking.

SIKKERHET FOR BONDEN OG DYRA
Skulle det skje dyret noe, vil E-bjella først forsøke å sende alarmen ved bruk av IoT-nettet. Kommer ikke meldingen gjennom, vil Rødbjella ta i bruk satellitt for å sende alarmen til dyreeier.

LETTERE OG MINDRE E-BJELLE
Dyrevelferd er enormt viktig for oss. Vi er derfor veldig stolte over at vi har klart å redusere E-bjellas størrelse ytterligere. Model2-Blåbjella veier kun 190 gram. Det er dermed nå mulig å sette E-bjella på lam.

STRESSVARSEL
I 2018 vant Findmy Gullakset for stressvarsel. Denne funksjonen gir deg umiddelbart beskjed når det er uro i flokken din. Denne er nå lagt inn som standard på alle Model 2 E-bjeller.

INTERNT GEOFENCE
Via Bluetooth kan man nå legge inn et internt Geofence i E-bjella som blir sjekket av E-bjella selv. Hvis dyret har forlatt eller kommet inn i et Geofenceområde vil E-bjella umiddelbart gi deg varsel.

HELE OPPSETTET GJØRES VIA DIN MOBIL
Model 2 benytter Bluetooth for kommunikasjon mellom bonde og E-bjella. Dette betyr at oppsett av meldingsplaner, oppdatering av programvare mm. gjøres rett fra din mobil. Du trenger ingen PC.

LENGER LEVETID
E-bjellene lever et tøft liv i terrenget. Vi har derfor hatt høyt fokus på å øke levetiden på E-bjellene og har bygd Model 2 etter MIL-STD-810G. Dette er en amerikansk militærstandard som har som mål å prøve ut den maksimale utholdenheten for å sikre ytelse i felt.